Ensi vuonna satoja uusia vuokrakoteja

M2-Kodit omistavan Y-Säätiön hallitus on päättänyt vuoteen 2020 ulottuvassa strategiassaan lisätä kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen määrää. Säätiö rakennuttaa parhaillaan usealla paikkakunnalla tuettua asumista sekä ARA-vuokra-asuntoja, tuttavallisemmin M2-Koteja.

”Ensi vuonna valmistuu useita rakennuttamiamme kohteita. Uusia vuokrakoteja tulee yli 350”, sanoo Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

Pääkaupunkiseudun asuntopulaa paikataan Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Helmikuussa valmistuu M2-Kotien ARA-vuokra-asuntoja Vantaan Martinlaaksoon. Täydennysrakentamalla toteutetut kaksi taloa sijaitsevat osoitteessa Laajaniitynkuja 5. Talot ovat kahdeksankerroksisia ja asuntoja niissä on yhteensä 84. Ensimmäinen kolmesta talosta valmistui jo alkusyksystä 2018.

Samaan aikaan Martinlaakson talojen kanssa valmistuu M2-Kotien ARA-vuokra-asuntoja Espoon Holmanpuistoon. Holmanpuisto on uusi asuinalue Puolarmetsän ja Olarin välissä. Keelkorvenkujalla sijaitsevaan kohteeseen tulee 57 asuntoa. Ne on tarkoitettu nuorille, jotka ovat hakuvaiheessa 18–29-vuotiaita.

Keelkorvenkujan M2-Kodit ohjataan nuorille.

M2-Koteja rakennetaan parhaillaan myös Helsingin Kruunuvuorenrantaan, joka on uusi asuinalue Laajasalon kupeessa. Neljä ARA-vuokrataloa valmistuu Otonkujalle kesäkuukausien aikana. Asuntoja niissä on yhteensä 94.

Kohtuuhintaisia koteja myös muualle Suomeen

Ensi vuonna M2-Kodit helpottaa osaltaan Uudenkaupungin asuntopulaa. Kesällä Lukkosepänkadulle valmistuu 31 uutta ARA-vuokra-asuntoa.

Y-Säätiö-konserni rakentaa parhaillaan myös Järvenpäässä. Palvelutalo Wärttinä II valmistuu alustavan arvion mukaan vuodenvaihteessa 2019–2020. Asuntoja talossa on 91, joista osa on tuettua asumista ja osa perinteisiä vuokrakoteja. Hanke toteutetaan palveluasuntojen ja -tilojen osalta yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kanssa.

”Uusia suunnitelmia tehdään seuraavista kohteista”, Kampman sanoo. ”Ensi vuonna aloitetaan rakentaminen muun muassa Tampereella, jonne toteutamme yhdessä Elmu-säätiön kanssa kohtuuhintaisia vuokrakoteja.” Uudessa kohteessa tulee asumaan sekä Elmu-säätiön kautta taloon muuttavia taiteilijoita että M2-Kotien asukkaita.

Myös vanhoista kohteista pidetään huolta

M2-Kodeille on tärkeää pitää kiinteistöt hyväkuntoisina ja miellyttävinä asua. Asuinhuoneistojen kokonaisvaltaista Koti kuntoon -kunnostusohjelmaa jatketaan tulevanakin vuonna yli kymmenessä kohteessa.

Mittavissa remonteissa asunnoista tulee uudenveroisia, sillä niissä uusitaan asuntojen pinnat sekä kaikki kiinteät kalusteet ja laitteet. Korjaukset tehdään noin peruskorjausjakson puolivälissä.