Fressit seinät tekevät asunnosta oman kodin

Jos oman kodin seinät kaipaavat päivitystä, M2-Kotien asukkaat voivat tilata maalit ja tarvikkeet M2-Kotien kautta ja tuunata asuntonsa ilmettä. Maalietu on M2-Kotien ilmainen palvelu, joka on tarkoitettu niin uusille kuin vanhoillekin asukkaille.

”Maalietu on helppo ja halpa tapa piristää oman kodin ilmettä ja tehdä kodista omannäköinen. Jos kiinnostaa kokeilla, miten tee se itse -remontointi onnistuu, tämä on hyvä ja turvallinen keino”, M2-Kotien kiinteistöpäällikkö Jussi Korja kannustaa.

Lue lisää M2-Kotien asukaseduista.

Miten saan maalit käyttööni?

Maaliedun saa käyttöönsä ottamalla yhteyttä M2-Kotien asiakaspalveluun, isännöitsijään tai vuokrausneuvottelijaan.

”On kaikkien etu, että asunnot ovat hyvässä kunnossa. Sen vuoksi kannustamme remontointiin. Jos nyt joku tilaa maaleja jatkuvasti, saatamme ehkä perään kysäistäkin”, Korja sanoo nauraen.

Maalien tilaamiseen on kaksi tapaa. Ne voidaan tilata omaa kotia lähinnä olevaan M2-Kotien sopimusrautakauppaan, mistä ne voi vuokrasopimusta ja tilausvahvistusta vastaan noutaa itse. Silloin ne saa heti. Toinen tapa on postikuljetus. “Se vie kolmisen päivää, mutta silloin maalit ja tarvikkeet tulevat suoraan kotiovelle”, Korja sanoo.

Huomioithan, että uusissa tai vasta uudenveroiseksi remontoiduissa kiinteistöissä maaliedun voi saada aikaisintaan urakoitsijan kaksivuotistakuun päätyttyä.

Mitä maalietu sisältää?

Maalietu sisältää kaiken, mitä asukas tarvitsee kotinsa maalaamiseen. Valittavina sävyinä on perusväri eli murrettu valkoinen sekä Tikkurilan värikartasta neljä tehosteväriä.

”Maaliedun rajoitteena on, että seiniä saa maalata mutta muuta ei. Ajatuksena on käyttää valkoista laajemmin ja muita värejä tehosteseiniin.”

Lisäksi pakkaus sisältää tärkeimmät maalarin varusteet, kuten maalarinteippiä, suojamuovia, tasoitetta, lastoja, pensselit, telat ja maaliastiat – sekä tietenkin tärkeimmät eli työ- ja maalausohjeet sisältävän A4-paperiarkin.

”Ohjeet ovat selkeät ja sisältävät kaikki työvaiheet ruuvien ja teippien poistamisesta hiomiseen ja seinän puhdistamisesta oikeaan maalaussuuntaan.”

Voiko maalietua käyttää, jos ei pysty itse maalaamaan?

Kaikilla suti ei pysy kädessä, vaikka kuinka haluaisi testata tee se itse -taitojaan. Esimerkiksi liikuntarajoitteet tai korkea ikä voivat estää turvallisen työskentelyn. Vaikka remonttina maalaaminen on harmitonta puuhaa, töihin ei pidä ruveta, jos oma työturvallisuus tai taidot yhtään epäilyttävät.

”Jos maalaaminen ei syystä tai toisesta suju, se kannattaa ottaa heti kanssamme puheeksi. Voimme selvittää, kuka työn voisi tehdä tai voisiko sen teettää tavanomaisena asuntoremonttina.”

Tavoite on, että maaliedun saa omasta tilanteesta riippumatta jokainen. Ongelmathan on tehty vain ratkaistavaksi!

Entä jos epäonnistun maalaamisessa?

”Jos seuraa Maalietu-paketin ohjeita, siitä tuskin on pelkoa”, Korja toteaa.

Maalata saa rauhassa omien taitojen ja tahdin mukaan, eikä maalaustulosta myöskään tarkasteta tai valvota. Maalietu on vain ja ainoastaan M2-Kotien asukkaiden viihtyvyydeksi ja iloksi.

”Ainoa tarkastus on asunnon muuttotarkastus, ja siinäkään tuskin seinien maalauksella on mitään merkitystä, eli senkään tähden maalaamista on turha jännittää. Päinvastoin, jos pieniä asumiseen kuuluvia kolhuja on tullut, ne on kätevä meikata piiloon jo olemassa olevilla maalaustarvikkeilla.”

Lue myös:

Näillä ammattilaisen vinkeillä onnistut kodin sisäpintojen maalauksessa

Teksti: Juho Paavola
Kuva: iStock