Tietoa asunnon hakemisesta

Kiva, että olet päättänyt hakea uutta kotia M2-Kodeilta. Tässä tietoa asuntohakemuksen etenemisestä.

Näin haet M2-Kodeille

Asuntohakemuksen tekeminen

Asuntohakemuksen täyttäminen kannattaa tehdä huolella. Kerro hakemuksessa toiveesi asuinalueesta ja asuntotyypistä. Pidä rajaus mahdollisimman laajana, niin asunnon löytäminen on helpompaa. Valitse esimerkiksi useampia asuinalueita ja jätä tarpeettomat rajaukset tekemättä. Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat vahvistuksen tekstiviestillä tai sähköpostilla hakemuksen saapumisesta M2-Kodeille.

Hakemukseen ei tarvitse heti lisätä liitteitä. Niitä kysytään siinä vaiheessa, kun sinulle tarjotaan asuntoa.

Asuntohakemuksen voimassaolo ja uusiminen

Hakemus on voimassa kolme kuukautta. Voit muokata voimassa olevaa asuntohakemustasi verkkosivuillamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Muista päivittää hakemustasi varsinkin, jos joudut muuttamaan vanhasta asunnostasi aiemmin pois tai kanssasi muuttaakin eri määrä ihmisiä kuin alun perin kirjasit hakemukseen. Perheen koon muuttuessa, myös haettavan asunnon koko voi muuttua.

Olemme sinuun yhteydessä, kun sopiva asunto on löytynyt. Jos et saa asuntotarjousta kolmen kuukauden kuluessa, muista uusia hakemuksesi verkkosivuillamme tai asiakaspalvelumme kautta. Jos et uusi hakemustasi kolmen kuukauden sisällä, hakemuksesi vanhenee ja sinun pitää täyttää uusi hakemus.

Asuntotarjouksen odotusaika

Asunnon saaminen M2-Kodeilta ei perustu jonotuskäytäntöön eikä tarjouksen saamiseen voi vaikuttaa. Tarjoamme asuntoa hakijalle asunnon tarpeellisuuden ja kiireellisyyden perusteella. Lue lisää ARAn asukasvalintaperusteista.

Vinkit asuntotarjousta odottaville:
Muokkaa hakemustasi ja laajenna valintakriteereitä.  Mitä useampaan kohteeseen tai asuinalueelle haet, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada asunto.
Tutustu valintakriteereihin ja ilmaise hakemuksessasi selkeästi, miksi haet asuntoa ja mikäli sinulla on esimerkiksi uhka menettää nykyinen kotisi.

Lue lisää aiheesta: Näin täytät asuntohakemuksen oikein. 

Oletko jo M2-Kotien asukas? Lue lisää M2-Kotien asunnon vaihtamisesta.

Lue lisää:
Kuka voi hakea M2-Kotien asuntoja?
M2-Kotien vuokrakohteet
Asuntotarjous ja asuntonäyttö
Vuokrasopimus
Muuttaminen