Martinlaakso asuinalueena

Hyvät kulkuyhteydet, palvelut lähellä ja paljon ulkoilumahdollisuuksia

Millainen on Martinlaakso asuinalueena? Martinlaakso eli Martsari tunnetaan perinteikkäänä lähiönä, mutta viime vuosina alue on saanut uutta virtaa muun muassa Kehäradan ja uudistetun kauppakeskuksen ansiosta.

Martinlaakson talokantaa on kunnostettu 1990-luvulla ahkerasti. 2020-luvun taitteessa alueelle on rakennettu myös useita uusia kerrostaloja, kuten M2-Kotien uudiskohde Laajaniitynkuja 5. Martinlaakso asuinalueena houkuttelee niin lapsiperheitä, opiskelijoita, työssäkäyviä kuin eläkeläisiä.

Länsi-Vantaalla sijaitsevalta Martinlaakson asuinalueelta on hyvät kulkuyhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua, kuten Espooseen, Helsingin keskustaan ja Helsinki-Vantaan lentokentälle. Saavutettavuuden lisäksi Martinlaakson asuinalueen parhaita puolia ovat ehdottomasti vehreät ulkoilumaastot, hyvät harrastusmahdollisuudet ja monipuoliset lähipalvelut.

Tutustu M2-Kotien asuntoihin Martinlaaksossa

Martinlaakso asuinalueena – faktat:

  • Martinlaakso on osa Myyrmäen suuraluetta. Martinlaakson asuinalueella asuu noin 13 000 asukasta.
  • M2-Kodeilla on Martinlaaksossa kaksi kohdetta: Raappavuorenrinne 2 ja Laajaniitynkuja 5.
  • Itä- ja Länsi-Vantaan yhdistävä Kehärata kulkee Martinlaakson asuinalueen läpi.
  • Alueella on terveysasema, uimahalli, kirjasto, päiväkoteja ja kouluja, uudistettu ostoskeskus sekä kulttuuritalo Martinus.

Kun haluat hyvät kulkuyhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua, Martinlaakso asuinalueena on toimiva vaihtoehto

Martinlaaksosta on helppo liikkua eri puolille pääkaupunkiseutua, kuten Helsinki-Vantaan lentokentälle, Espooseen ja Itä-Vantaalle. Helsingin keskustaan pääset nopeasti junalla AB-vyöhykkeen lipulla.

Autoilijan on helppo liittyä sekä Hämeenlinnan väylälle että Kehä III:lle.

Peruspalvelut kävelyetäisyyden päässä

Uudistettu ostoskeskus Martinlaakson Ostari sijaitsee aivan juna-aseman yhteydessä. Hyvät lähipalvelut tekevätkin Martinlaaksosta houkuttelevan asuinalueen.

Ostoskeskuksen lisäksi alueelta löytyvät päivittäistavarakaupat, kirjasto, terveysasema, uimahalli ja kulttuuritalo Martinus.

Martinlaakso asuinalueena on myös lapsiperheiden mieleen. Alueella on useita päiväkoteja ja kouluja, kirjasto, uimahalli ja uudistettu kauppakeskus. Kulttuuritalo Martinuksessa järjestetään konsertteja ja tapahtumia myös perheen pienimmille.

Martinlaakson asuinalueella viihtyvät myös lapsiperheet

Lapsiystävällisessä Martinlaaksossa sijaitsee useita päiväkoteja ja kouluja.

Varhaiskasvatusta ja perusopetusta on tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi. Liikuntapainotteinen Pilke-päiväkoti Vauhtiniitty sijaitsee suoraan M2-Kotien vuokratalon alakerrassa.

Martinlaakson asuinalueella myös lukiot löytyvät molemmilla kielillä. Ammatillista koulutusta puolestaan tarjoaa Kauppiaitten kauppaoppilaitos Mercuria.

Tutustu Martinlaakson perheasuntoihin

Näin haet asuntoa M2-kodeilta

Martinlaakson asuinalueella on loistavat ulkoilumaastot ja paljon vaihtoehtoja harrastamiseen

Martinlaaksossa on paljon viheralueita ja puistoja, jotka kutsuvat ulkoilemaan. Suosittuja ulkoilualueita ovat esimerkiksi Kivivuori, Laajavuori ja Raappavuoret. Muita viheralueita ovat Koivikkopuisto ja Kivimäenpuisto.

Martinlaakson liikuntapuisto tarjoaa paljon vaihtoehtoja harrastamiseen. Sieltä löytyvät monitoimiareena, skeittipaikka, pesäpallokenttä sekä talvisin tekojää.

Hiihtäjien mieleen ovat kattavat latuyhteydet, jotka kulkevat Jokiuomanpuistosta Petikkoon. Jokiuomanpuistosta löytyy myös koululaisten suunnittelema lähiliikuntapaikka, minigolfrata, koirapuisto ja matonpesupaikka. Viherpuisto puolestaan tarjoaa koripallo- ja hiekkakentät sekä Vihertien asukaspuiston.

Näin M2-Kotien asukkaat kuvailevat Martinlaaksoa asuinalueena

Muutin Laajaniitynkujalle Kartanonkoskelta, jossa kotini oli aivan maan tasossa. Siellä oli hankala pitää terassin ovea auki, kun naapurustossa liikkuvat eläimet pääsivät sisään. Martinlaaksossa asun 6. kerroksessa, aurinko paistaa, ja näköalat ovat huikeat lasitetulta parvekkeeltani. Parveke on ollut kesällä kovassa käytössä. Rakensin sinne kesäkeitaan kukkineen ja tomaatteineen. Yksi kotini hienoista yksityiskohdista on ikkunallinen wc. Se on niin valoisa, että siellä näkee öisinkin ilman valoja!”

– Raija, 73, asuu Vantaan Laajaniitynkujalla

Tutustu asukastarinoihin

Kenelle Martinlaakso asuinalueena sopii?

Martinlaaksosta löytyy paljon vuokra-asuntoja erilaisiin tarpeisiin.

Lapsiperheet arvostavat Martinlaakson asuinalueella hyviä lähipalveluita. Opiskelijoiden ja työssäkäyvien mieleen ovat Martinlaakson hyvät kulkuyhteydet. Rauhallisuutensa puolesta Martinlaakso asuinalueena kiinnostaa myös monia eläkeläisiä.

M2-Kodeilla on Martinlaaksossa useita vuokra-asuntoja. Jos haluat, että rahaa jää vuokran jälkeen myös elämiseen, kannattaa tutustua vapaisiin asuintoihin.

7 syytä miksi kannattaa hakea M2-Kodeille

M2-Kotien talot Martinlaakson asuinalueella

M2-Kodeilla on Martinlaakson asuinalueella kaksi taloa: Raappavuorenrinne 2 ja vuonna 2022 valmistunut Laajaniitynkuja 5. Molemmista löytyy erilaisia asuntoja yksiöistä ja kaksioista 3 ja 4 huoneen perheasuntoihin.

Löydä sinulle sopiva koti Martinlaaksosta

Kaikki M2-Kotien talot Vantaalla