Konkarin vinkit sujuvaan ja nopeaan muuttoon

Muutto edessä? Muuttokonkarin vinkeillä hoidat homman helposti. Pakkaa fiksusti ja uskalla pyytää apua.

Vinkit muuttamiseen

Joskus muuttolaatikoita kannetaan osoitteesta toiseen yllättävän usein.

Muutto, ero, muutto, yhteenmuutto, uusperhe – Samppa Mäkelä, 38, on muuttanut viimeisen viiden vuoden aikana viisi kertaa. Nykyisin hän on tuotantokoordinaattori ja muuttaa muita ammatikseen.

Jokaisella asuntoaan vaihtavalla on tavoitteena mutkaton ja nopea muutto. Tässä Sampan parhaat vinkit onnistuneeseen muuttoon.

1. Kuka auttaa muutossa?

Pyydä kavereita apuun ja vastavuoroisesti tarjoudu itse avuksi muiden muuttoon.

Jos käytät muuttoliikettä ja voit muuttaa keskellä kuukautta, saatat saada edullisen diilin. Suurin osa muutoista tapahtuu nimittäin kuukauden alussa tai lopussa.

2. Varaa riittävästi pakkausmateriaalia

Muutossa pakkaaminen vie aikaa ja pakkausmateriaalia tarvitaan aina enemmän kuin etukäteen kuvitteletkaan.

Muuttolaatikoiden määrä lasketaan usein laatikko per muutettava neliö, mutta luvun voi kertoa jopa kahdella, jos omistat paljon kirjoja. ”Nyssäköiden” eli yksittäisten tavaroiden muuttaminen on vaivalloista: kantamiseen kuluu aikaa ja nyssäkät on hankala sijoittaa autoon.

Muuttopalvelua käyttävän kannattaa muistaa, että muuttolaatikon hinta on aina edullisempi kuin kantajan tuntipalkka. Vuokraa siis riittävästi laatikoita, jotta kantajat suoriutuvat työstään nopeasti.

3. Pakkaa fiksusti

Aloita pakkaaminen niistä tavaroista, joita tarvitset vähiten. Kirjoita laatikon kylkeen sen sisältö ja huone, johon tavara kannetaan. Älä pakkaa laatikoita liian raskaiksi.

Parhaita laatikoita ovat kahvalliset pinottavat muovilaatikot tai hyvälaatuiset pahvilaatikot. Monien suosimat banaanilaatikot on sen sijaan suunniteltu vain banaaneille. Kysy Alkosta viinipullolaatikoita kirjojen pakkauslaatikoiksi.

Silkkipaperi ja sanomalehtipaperi ovat astioiden pakkaajan parhaat kaverit. Hyödynnä myös keittiö- ja käsipyyhkeet. Kuplamuovi on kalliimpaa, mutta sillä voi suojata herkän elektroniikan. Kevyet vaatteet ja tekstiilit kannattaa pakata jätesäkkeihin, jos matkalaukut ovat jo täynnä.

Jos ostat muuttoa varten vain yhden asian, se on käsikiristekalvo. Se on rullalla olevaa läpinäkyvää muovia, jolla saat esimerkiksi suojattua mattorullat ja kaappien ovet pysymään kiinni.

4. Kuinka monta kantajaa?

Kaverimuutoissa paras muuttajien määrä on kymmenen: kuusi kantaa, neljä siivoaa. Enempää väkeä ei kerrostalorappuun usein mahdukaan pyörimään.

Varaa kantajille riittävästi virkistävää juotavaa. Kaverimuuttajille voi heti muuton jälkeen tarjota esimerkiksi pizzat ja virvokkeet.

5. Purkajan paras niksi: kutsu apujoukkoja

Muuttolaatikot kannattaa purkaa mahdollisimman pian. Jos muuttaessasi löydät vielä edellisestä muutosta purkamattoman laatikon, vie koko laatikko kierrätykseen.

Laatikot purkautuvat lähes itsestään, jos sovit tuparit pian muuton jälkeen. Jos juhlia ei ole tulossa, kutsu vaikka kaverijoukko kylään viikon päähän muutosta. Jo tyhjenevät laatikot!

Muuta muutossa muistettavaa

Tee muuttoilmoitus!

Heräsikö muuttointo? Käy katsomassa paikkakuntasi M2-Kodit ja hae asuntoa jo tänään!

Tutustu myös Vuokralle muuttajan muistilistaan!

 

Teksti: Krista Ahola / Kuva: Shutterstock

Tags:

Mitä mieltä olit aiheesta?