Muut kohteet

Asuntohakemus

Näin teet asuntohakemuksen

Kun löydät sinua kiinnostavan asunnon tai talon, voit tehdä asuntohakemuksen saman tien verkossa. Voit tehdä hakemuksen myös tiettyyn kaupunkiin ilman, että määrittelet kohteita. Hakemukseen merkitään asunnon paikkakunta, asunnon huoneiden lukumäärä ja hakijan kannalta välttämättömät ominaisuudet, kuten hissi. 

Asuntohakemus on voimassa kerrallaan kolme kuukautta. Jos asuntotarjousta ei tule eikä sinuun olla yhteydessä kolmen kuukauden aikana, tiedustele tilannetta asiakaspalvelustamme. Voi olla, että asuntoa ei löydy ensisijaisesti toivomaltasi alueelta, mutta sopiva koti löytyy valikoimasta silti.

Tarvittaessa asuntohakemuksen voi tehdä myös paikan päällä aluetoimistossamme, katso yhteystiedot ja aukioloajat.

Kuka saa M2-asunnon?

M2:n vuokra-asuntojen laajasta valikoimasta löytyy sopiva koti niin lapsiperheelle, sinkulle, eläkeläiselle kuin opiskelijallekin.

Kaikki asuntomme ovat valtion tuella rakennettuja ARA-vuokrataloja, joiden asukasvalinta on säädeltyä. Asukasvalinnassa hakijoita verrataan keskenään asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Valintaperusteiden avulla varmistetaan, että eniten asuntoa tarvitseva saa kodin. Jonotusjärjestelmää ei ole, vaan hakemus täytyy aina 3 kuukauden voimassaoloajan päättyessä uusia itse. Jos kohteeseen on enemmän hakijoita kuin asuntoja, etusijalle asetetaan asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat. Samalla pyritään vuokratalon monipuoliseen asukasrakenteeseen ja sosiaalisesti tasapainoiseen asuinalueeseen.

Valintaperusteita ovat:

  • asunnon tarve
  • varallisuus
  • tulot

Lue lisää aiheesta: ARAn Asukasvalintaopas 2014