Asukastarina: Pääkaupunkiseudun perheet

Millaista on asuminen M2-Kodeilla?

Tässä artikkelissa pääkaupunkiseudulla viihtyvät M2-Kotien asukkaat kertovat, miten asumisen vastuullisuus näkyy heidän arjessaan. Artikkeli on alun perin julkaistu M2-lehdessä 2/2023.

”Kierrätetyt huonekalut tekevät kodistamme kotoisan”

Asukkaat: Katariina ja Joanna

Asuinpaikka: M2-Kotien asunto Vantaan Saagatiellä

Miten teillä kierrätetään?

”Jätteet lajitellaan aina tarkasti. Keittiössämme on toimiva kierrätyspiste, jossa kaikelle on omat astiansa – ja Katariina kyllä huomauttaa muille perheenjäsenille, jos jotain on lipsahtanut väärään paikkaan. Meillä on myös kierrätyshuonekaluja, ostamme harvemmin mitään uutena. Kierrätyskeskuksesta ja kavereilta on löytynyt kotiimme juuri sopivia kalusteita. Esimerkiksi olohuoneen sohva on saatu tutuiltamme. Siihen on ihana käpertyä katsomaan tv:tä. Syke-­sarja on koko perheen yhteinen suosikki. Tykkäämme, kun kotona ei ole vitivalkeaa, vaan etenkin punaisen ja puun sävyjä. Sisustustamme voisikin kutsua kotoisaksi ja lempeäksi. Kodinkoneet, kuten televisio ja pesukone, on ostettu uusina, sillä uudet laitteet vievät vähemmän energiaa.”

Vapaat asunnot Vantaa

Lue myös: Sujuva arki M2-Kodeilla

 

 

”Hyvä ilmapiiri naapureiden kesken on tärkeää”

Asukkaat: Kanerva, Jeannot ja Camaël

Asuinpaikka: M2-Kotien asunto Helsingin Taiteentekijäntiellä

Miten vastuullisuus näkyy arjessanne?

”Vastuullisuus on pieniä tekoja, kuten roskien lajittelua ja vedenkulutuksen seuraamista. Yhteen talomme häkkivarastoista voi viedä käyttökelpoista tavaraa sen sijaan, että heittäisi sen pois. Löysimme sieltä mukeja ja kauniin majakan muotoisen tuikkulyhdyn. Kerrostaloasumiseen liittyy myös yhteisöllinen vastuullisuus, eli toisten huomioiminen ja yhteisten sääntöjen noudattaminen. Lapsen myötä olemme tutustuneet pihalla muihin asukkaisiin, hyvä ilmapiiri naapureiden kesken on tärkeää.”

Vapaat asunnot Helsingissä

M2-Kotien asukastoiminta

”Kodeissamme on ihanan isot parvekkeet”

Asukkaat: Kati ja Abie sekä Kaj

Asuinpaikka: naapuriraput Espoon Lyhtykujalla

Parasta omassa pihapiirissä?

”Hyvä sijainti. Tuomarilan juna-asemalle on alle kilometri, bussipysäkki puolestaan löytyy ihan talon nurkalta. Myös kävellen ja pyörällä pääsee hyvin, eikä tarvitse kuin kulkea mäki alas, ja onkin jo palveluiden äärellä Espoon keskuksessa. Plussaa on ehdottomasti myös läheinen metsä sekä se, ettei ihan vieressä ole toista kerrostaloa. Isolla ja avaralla pihallamme on kaikkien asukkaiden iloksi kasvi­lavoja, joilta kelpaa käydä poimimassa kesällä mansikoita ja kirsikkatomaatteja.”

Espoo vapaat asunnot

Näin haet asukkaaksi M2-Kodeille

7 hyvää syytä muuttaa M2-Kodeille

Meistä jokainen on oikeutettu omaan kotiin, riippumatta elämäntilanteesta tai palkkapussin koosta. Kun muutat M2-Kodeille, rahaa jää myös elämiseen.

Tarjoamme kaupungin reiluimmat vuokraneliöt opiskelijoille, perheille, nuorille aikuisille, työssäkäyville, eläkeläisille ja haastavassa elämäntilanteessa oleville.

Miksi M2-Kodit?

Etsi asuntoja

Sinua voisi kiinnostaa myös