Asunnon vaihtaminen

Asunnon vaihto M2-Kodeilla

Asunnon vaihto elämäntilanteen muutoksen vuoksi

M2-Kotien asukkaana voit hakea asunnon vaihtoa, mikäli sinulla on tarvetta esimerkiksi asunnon koon, vuokran tai sijainnin muutokseen vuoksi. Asunnon vaihdon tarve ja kiireellisyys tulkitaan ARAn ohjeiden mukaisesti.

Täytä asunnon vaihtoa varten asuntohakemus www.m2kodit.fi -sivustolla. Valitse hakemukseen kohta ”Asun jo M2-Kotien asunnossa”. Lisätiedot-kenttään kannattaa kirjoittaa perustelun asunnon vaihdon tarpeelle, sekä mahdolliset toiveet asunnosta ja alueesta. Irtisano nykyinen vuokrasopimuksesi vasta kun vaihtoasunnon saaminen on varmistunut.

Mikäli M2-Kodeilla vapautuu toiveidesi/hakuehtojesi mukainen asunto ja voimme sitä tarjota sinulle, vuokrausneuvottelijamme on sinuun yhteydessä.

Edellytys M2-Kotien asunnon vaihdolle on myös se, että sinulla ei ole tällä hetkellä vuokravelkaa M2-Kodeille ja asumisessa ei ole ollut moitteita. Luottotiedot tarkistetaan ennen vaihtoa. Luottotiedot vaikuttavat uuden vuokrasopimuksen vakuuden määrään.

Vuokrasopimuksen alkamispäivä sekä nykyisen asunnon irtisanomisaika sovitaan erikseen vaihdon yhteydessä. Sinulla on mahdollisuus valita nykyisen vuokrasopimuksen päättymispäivä ja uuden vuokrasopimuksen alkamispäivä kohtuullisuuden rajoissa. Pääsääntönä voidaan pitää, että kahta päällekkäistä vuokraa ei tarvitse maksaa.

Asunnon vaihto toisen M2-Kotien vuokralaisen kanssa eli keskinäinen vaihto

Mikäli samassa M2-Kotien talossa kaksi vuokralaista haluavat vaihtaa asunnon päittäin, vaihto on mahdollinen, mikäli ARAn määrittämät edellytykset asunnon vaihdolle täyttyvät.

Molemmat vaihtajat täyttävät M2-Kotien asuntohakemuksen (täytä ”Asun jo M2-Kodeilla -kohta) ja kirjatkaa lisätiedot -kenttään, mitä asuntoa ja kenen kanssa haluatte vaihtaa päittäin. Lisäksi teidän kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja kertoa vaihtohalukkuudesta. Kumpikaan asunnonvaihtoa hakeva ei irtisano vuokrasopimustaan ennen kuin halutun vaihtoasunnon saaminen on varmistunut.

Vuokrausneuvottelija käsittelee hakemukset ARAn ohjeiden mukaisesti ja katsoo nykyisen vuokrasuhteen maksu- ja asumishistorian sekä tarkistaa luottotiedot. Mahdolliset luottotietomerkinnät vaikuttavat uuden vuokra-asunnon vakuuden määrään. Vaihto voidaan suorittaa, mikäli mitään epäselvää ei ilmene.

Vaihtoa ei voi toteuttaa, jos:

  • Vaihtoa haluavalla ei ole selkeää tarvetta vaihdolle, eli esimerkiksi paikkakunnan vaihtoa työn-/opiskelun vuoksi, liian suuri/pieni/kallis asunto.
  • Vaihtaja hakee kalliimpaan vuokra-asuntoon ja hänellä on nykyisessä vuokrasopimuksessa tuoretta vuokravelkaa M2-Kodeille. Vuokrat tulee maksaa ajallaan 6 kk ennen kuin vaihtoa voi hakea uudelleen.
  • Vaihtoa ei haeta ARAn säännösten mukaisesti, esimerkiksi yksin hakeva hakee kolmiota. Kolmiot tulee ARAn mukaan vuokrata 2-4 henkilöille. Vaihdon peruste ei ole myöskään samassa talossa oleva, samankokoinen, mutta ylemmässä kerroksessa oleva asunto.

Vinkkejä asumiseen Näytä kaikki

Mikä M2-Kodit on?

M2-Kodit tarjoaa viihtyisiä vuokrakoteja, joihin ihmisillä on varaa.