Kokoa joulun paras piparkakkutalo

Piparkakkutalon rakentaminen ja koristelu ovat Nanna Jussilalle kärsivällisyysharjoitus.

Hahmottele piparkakkutalo paperille. Talon kaavat kannattaa piirtää ruutupaperille täyteen kokoon ja leikata irti.

“Piparkakkutalon tekeminenhän on aivan järjetöntä näpertämistä! Ja poltan useimmiten myös sormeni kuumaan sokeriin taloa kootessani. Kannattaa siis varoa.”

Katso yksityiskohtaiset ohjeet piparkakkutalon tekoon jutun lopusta! 

M2-Kotien talossa on sydänikkuna

Kun Jussila mietti, minkälainen piparkakkutalo kuvaisi parhaiten M2-Koteja, hän teki yhdestä kerrostalon ikkunasta sydämenmuotoisen.

“Olen huomannut, että kun olen asunut jossain, talon ohi kulkiessani vilkaisen aina omaa ikkunaani, vaikka olisinkin muuttanut talosta jo pois. Siellä on, tai oli, koti ja sydän”, Jussila sanoo.

Jussila halusi myös, että M2-Kotien piparkakkutalo sijaitsee kaupungissa mukulakivikatuineen. Niitä kuvastavat lakupalat. Jussila hahmotteli talon ympärille myös ratikkakiskoja, mutta sopivia karkkeja ei löytynyt.

Lapsilta parhaat ideat

“Paras piparkakkutalo syntyy usein lasten ideoista. Heillä ei ole vielä kehittynyt mielipidettä, minkälainen piparkakkutalon pitää olla”, Nanna Jussila sanoo.

“Eikä ole edes väliä, leivotko ihan oman talon vai kokoatko piparitalon valmiista osista. Useinhan piparkakkutalon koristelu on se juttu.”

Jussila on osallistunut Helsingin Sanomien piparkakkutalo-kilpailuun kahtena vuonna. Vuonna 2015 hän ylsi kolmanneksi piparkakkutalolla, joka esitti Kallion Karhupuiston lippakioskia. Seuraavana vuonna kilpailutyönä oli Sompasauna ja Yhdysvaltain entistä suurlähettilästä, Bruce Oreckia, esittävä marsipaanihahmo.

Sompasauna sai ansaittua huomioita etenkin sosiaalisessa mediassa.

“Jugend-luomusten tekemisen jätän kondiittoritason tekijöille. Ne ovat aivan mielettömän hienoja! Minun piparkakkutaloillani on ehkä vähän toisenlaiset yleisöt”, Nanna Jussila sanoo nauraen.

Helsingin Sanomien piparkakkutalo-kilpailu on jälleen käynnistynyt.

“Minulla on muutama ajatus, joita pitää vielä makustella”, Nanna Jussila sanoo. Saa nähdä näemmekö Jussilan piparitalon tänäkin vuonna kisan kärkipaikoilla.

“Tomusokerin saa ripoteltua täsmälleen oikeaan kohtaan teekuulan avulla”, Nanna Jussila vinkkaa.