Koti kuntoon -remontit

Koti kuntoon -remontissa asuntojen pinnat remontoidaan uuden veroisiksi. Koti kuntoon+ -remontti on laajempi ja silloin asuntojen pintaremontin lisäksi myös kiinteistöön tehdään peruskorjauksia.

Remontin laajuus arvioidaan aina kiinteistökohtaisesti. Jos remonttitarve koskee vain kiinteistön asuntojen pintoja tai asunnon osaa, esimerkiksi pesuhuonetta, on kyseessä Koti kuntoon -remontti. Tällöin asukkaille voidaan järjestää väistöasunto ja vuokrasopimukset säilyvät ennallaan. Laajempi remontti, missä esimerkiksi kiinteistön vesiputket uusitaan, tehdään Koti kuntoon+ -remontin mukaisesti. Tällöin asukkaiden vuokrasopimukset irtisanotaan kuuden kuukauden irtisanomisajalla.

Koti kuntoon -remonttien tavoitteena on kohentaa vanhojen asuntojen ilmettä ja lisätä asumisviihtyvyyttä sekä parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta.

M2-Kodeilla on taloja Helsingistä Rovaniemelle, 30 paikkakunnalla. Suunnittelemme noin 1–4 vuotta etukäteen, missä järjestyksessä M2-Koteja remontoidaan.

Mikä on Koti kuntoon -remontti?

Koti kuntoon -remontti on asumisviihtyvyyttä parantava laaja kodin peruskunnostusremontti. Remontissa kotiin tulee uudet pinnat, kodinkoneet ja kylpyhuoneet. Remontin jälkeen koti on kuin uusi. Remontoituihin koteihin kuuluu jatkossa vakiovarusteena astianpesukone, myös keittiön jätteenkierrätyspiste laajenee.

Miten Koti kuntoon -remontti etenee?

Remontointijärjestys määräytyy talon kunnon mukaan. Siksi jokainen talo ja sen asunnot kartoitetaan huolella. Itse remontit tehdään samalla kaavalla. Kaikissa M2-Kodeissa käytetään hyväksi havaittuja materiaaleja sekä kalusteiden ja laitteiden malleja. Näin asukkaita kohdellaan tasapuolisesti ja myös remontin hinta pysyy kurissa.

1. Suunnittelu alkaa 1–4 vuotta ennen remonttia
 • M2-Kodit kilpailuttaa suunnittelutoimistot ja urakoitsijat ja hakee hankkeelle rahoituksen.
 • Jokainen asunto kartoitetaan.
2. Vähintään 6 kk ennen remonttia
 • M2-Kodit tiedottaa asukkaita yleisesti tulevasta remontista sekä sen kulusta ja vaikutuksista asumiseen.
3. Noin 2 kk ennen remonttia
 • Asukasinfotilaisuuden ajankohta tarkentuu. Infotilaisuudessa M2-Kotien ja urakoitsijan edustajat kertovat remontin aikataulusta, mitä asunnoissa tehdään ja miten asuminen hoituu.
 • Nyt on hyvä hetki kysyä epäselvistä asioista!
4. Remontti alkaa
 • Urakoitsija tiedottaa ajankohtaisista asioista remontin etenemisen ja aikataulun mukaisesti.
 • Talon pihalle tuodaan jätelava, johon voi laittaa poisheitettävää tavaraa.
 • Yhden asunnon remontti kestää 3–5 viikkoa. Siksi ajaksi asunto tyhjennetään ja asukkaat muuttavat väistöasuntoon. Se on useimmiten samassa tai naapuritalossa.
 • Asukkaat vastaavat muuttokustannuksista, mutta M2-Kodit tarjoaa muuttolaatikoita.
 • Remontin aikana maksetaan vain alkuperäisen asunnon vuokraa.
5. Remontti päättyy
 • Urakoitsija luovuttaa asunnon ja M2-Kodit tarkistaa, että kaikki on kunnossa.
 • Asukas saa lomakkeen, jolla voi ilmoittaa mahdollisista puutteista.
 • Muutto takaisin omaan, tuliterään kotiin, jossa on uusittu asuntojen pinnat, vessa ja kylpyhuone sekä vaihdettu keittiön kaapistot ja koneet.
6. Kun kaikki urakkaan kuuluneet asunnot on remontoitu
 • Alkaa kahden vuoden takuuaika, jonka lopussa M2-Kodit ja urakoitsija suorittavat takuutarkastuskierroksen. Asukkaita tiedotetaan tarkastuskierroksesta etukäteen.
 • Takuuaikana havaitut kiireettömät puutteet korjataan keskitetysti takuutarkastuskierroksen jälkeen.

Koti kuntoon -remontit tehdään kaikissa M2-Kotien kiinteistöissä samalla kaavalla. Remonteissa käytetään hyväksi havaittuja materiaaleja sekä kaluste- ja laitemalleja. Koko talon remontti kestää noin 5–12 kuukautta riippuen asuntojen määrästä.

Mikä on Koti kuntoon+ -remontti?

Koti kuntoon+ -remontissa kodin pintaremontin lisäksi kiinteistöä peruskorjataan. Tämä tarkoittaa muun muassa kiinteistön vesijohtojen uusimista ja ilmanvaihdon parantamista. Remontin tarkoituksena on tuoda entistä enemmän energiatehokkaita ratkaisuja asukkaidemme arkeen. Esimerkiksi kylpyhuoneisiin asennetaan energiatehokkaat vesikalusteet, kuten vettä säästävät suihkupäät. Kiinteistön vesijohtojen uusimisen myötä asuntoihin saadaan myös etäluettavat vesimittarit ja asukkaat pääsevät itse seuramaan omaa vedenkulutusta kylpyhuoneeseen asennettavan näytön myötä. Huoneistokohtaisten vesimittareiden on todettu vähentävän vedenkulutusta jopa 30 %.

Laajamittaisemman Koti kuntoon+ -remontin mahdollistamiseksi asukkaiden vuokrasopimukset irtisanotaan portaittain remontoitavan kohteen osalta. Kiinteistöön tehtävien korjaustöiden vuoksi talossa ei ole mahdollista asua remontin aikana ja väistöasuntoja ei voida järjestää talon asukkaille. Asukkaat voivat hakea M2-Kotien vaihtoasuntoa ja asukkaille pyritään löytämään heidän tarpeitaan vastaava asunto mahdollisuuksien mukaan.

Miten uusi Koti kuntoon+ -remontti etenee?

1. Suunnittelu alkaa 1–4 vuotta ennen remonttia
 • M2-Kodit kilpailuttaa suunnittelutoimistot ja urakoitsijat ja hakee hankkeelle rahoituksen.
 • Remontoitava kiinteistö ja asunnot kartoitetaan.
2. Vähintään 6 kk ennen remonttia
 • M2-Kodit tiedottaa asukkaita yleisesti tulevasta remontista sekä sen kulusta ja vaikutuksista asumiseen. Asukkaiden vuokrasopimukset irtisanotaan kuuden kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanominen voi tapahtua portaittain, riippuen remontin suunnitellusta etenemisestä.
 • Asukkaat vastaavat omista muuttokustannuksista.
3. Remontti alkaa
 • Urakoitsija aloittaa remontin kokonaan tai osin tyhjennetyssä kiinteistössä.
4. Asunnot tulevat uudelleen haettaviksi ja uudet asukasvalinnat tehdään
5. Remontti päättyy ja kaikki urakkaan kuuluneet asunnot ja kiinteistön urakkaan kuuluvat osa -alueet on remontoitu
 • Urakoitsija luovuttaa asunnon ja M2-Kodit tarkistaa, että kaikki on kunnossa.
 • Asukas saa lomakkeen, jolla voi ilmoittaa mahdollisista puutteista.
 • Remontin päättymisen jälkeen alkaa kahden vuoden takuuaika, jonka lopussa M2-Kodit ja urakoitsija suorittavat takuutarkastuskierroksen. Asukkaita tiedotetaan tarkastuskierroksesta etukäteen.
 • Takuuaikana havaitut kiireettömät puutteet korjataan keskitetysti takuutarkastuskierroksen jälkeen.
Julkaistu: | Artikkelit

Satoja remontoituja koteja ja tyytyväisiä asukkaita

Yksi oman kodin viihtyvyyteen vaikuttavista tekijöistä on kodin kunto. Meille on tärkeää, että asukkaamme viihtyvät kodeissaan ja remontoimme vuosittain satoja asuntoja Koti kuntoon -konseptimme mukaisesti.
Julkaistu: | Artikkelit

Näin asukkaamme kertoo Koti kuntoon -remontista

M2-Kotien kohteessa Järvenpään Peltolantiellä iloitaan onnistuneesta Koti kuntoon -remontista. Asukas Sofia Reiman vakuuttaa, ettei remonttia tarvitse pelätä. Ei, vaikka olisi raskaana.
Julkaistu: | Artikkelit

Asumiseen laatua perusparannuksella

Koti kuntoon -hankkeiden tavoitteena on lisätä asumismukavuutta ikääntyvissä taloissa, joissa rakenteiden peruskorjaus ei ole vielä ajankohtainen.