M2-Kodit ei korota vuokria vuonna 2017

M2-Kotien asukkaat saavat joulukuussa kotiinsa vuoden 2017 maaliskuussa voimaan astuvan vuokranmaksukuitin. Kuukausittain maksettava summa on sama kuin vuonna 2016.

M2-Kodit - valitettavasti juttuun liittyvä kuva puuttuu

Y-Säätiön omistama, kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja tarjoava M2-Kodit näki päivänvalon huhtikuussa 2016. M2 on kohtuullistanut asumiskuluja alentamalla ensimmäisen toimintavuoden aikana lähes 1 800 asunnon vuokraa. Vuonna 2017 jatketaan samalla linjalla, sillä vuokria ei nosteta koko M2:n asuntokannassa lainkaan.

Jos olet M2-Kotien asukas, saat joulukuun alussa kotiisi vuoden 2017 maaliskuussa voimaan astuvan vuokranmaksukuitin. Kuukausittain maksettava summa on sama kuin vuonna 2016.

Toukokuussa M2-Kodit ilmoitti, että se laskee noin 1 500 asunnon vuokraa Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Kirkkonummella, Helsingissä, Oulussa, Lahdessa, Jyväskylässä ja Nastolassa. Alennuksia tehtiin sen jälkeen vielä viidessä kohteessa ja 255 asunnossa, jotka sijaitsevat Hyvinkäällä, Espoossa ja Porvoossa.

Vuokria laskettiin nykyistä kohtuullisemmalle tasolle etenkin kaksioissa ja kolmioissa. Vuokranalennukset asuntoa kohti olivat keskimäärin noin 1,25 euroa neliömetriltä. Tämä saattoi tarkoittaa jopa yli sadan euron alennusta asunnon kokonaisvuokrassa. Yhteensä M2-Kotien vuokria alennettiin noin 3 miljoonalla eurolla.

Varsinkin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa on huutava pula kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista. Y-Säätiön tavoitteena on ollut viimeisten vuosien aikana kasvattaa asuntokantaa kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen osalta.

Tavoitteeseen on päästy hankkimalla asuntoja ja kiinteistöjä muilta toimijoilta.

”M2:n tavoitteena on tarjota laadukasta asumista, johon tavallisilla pieni- ja keskituloisillakin ihmisillä on varaa. Olemme yleishyödyllinen toimija, emmekä tavoittele toiminnallamme taloudellista voittoa. Siksi meillä on mahdollisuus ja tahtoa tehdä päätöksiä, joissa asukkaiden etu on ykkösprioriteetti,”Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen sanoo.

Tags: ,

Mitä mieltä olit aiheesta?