Asunnon vaihto

Asunnon vaihtaminen elämäntilanteen muutoksen vuoksi

M2-Kotien asukkaana voit hakea asunnon vaihtoa, esimerkiksi asunnon koon, vuokran tai sijainnin muutoksen vuoksi. Asunnon vaihdon tarve ja kiireellisyys tulkitaan ARAn ohjeiden mukaisesti.

Kun olet löytänyt toiveitasi ja tarpeitasi vastaavan asunnon hakupalvelussamme, täytä asunnon vaihtoa varten asuntohakemus. Valitse hakemuksessa kohta ”Asun jo M2-Kotien asunnossa”. Kirjoita lisätiedot -kenttään perustelu asunnon vaihdon tarpeelle sekä mahdolliset toiveet asunnosta ja alueesta. Irtisano nykyinen vuokrasopimuksesi vasta kun vaihtoasunnon saaminen on varmistunut.

Jos M2-Kodeilla vapautuu hakutoiveidesi mukainen asunto ja voimme sitä tarjota sinulle, olemme sinuun yhteydessä.

Edellytys M2-Kotien asunnon vaihdolle on myös se, että sinulla ei ole tällä hetkellä vuokravelkaa M2-Kodeille eikä asumisessasi ole ollut moitteita. Luottotiedot tarkistetaan ennen vaihtoa ja ne vaikuttavat uuden vuokrasopimuksen vakuuden määrään.

Vuokrasopimuksen alkamispäivä sekä nykyisen asunnon irtisanomisaika sovitaan erikseen vaihdon yhteydessä. Sinulla on mahdollisuus valita nykyisen vuokrasopimuksen päättymispäivä ja uuden vuokrasopimuksen alkamispäivä kohtuullisuuden rajoissa. Pääsääntöisesti kahta päällekkäistä vuokraa ei tarvitse maksaa.

Asuntoa ei voi vaihtaa, jos:

  • Vaihtoa haluavalla ei ole selkeää tarvetta vaihdolle, eli esimerkiksi paikkakunnan vaihtoa työn-/opiskelun vuoksi, liian suuri/pieni/kallis asunto.
  • Vaihtaja hakee kalliimpaan vuokra-asuntoon ja hänellä on nykyisessä vuokrasopimuksessa tuoretta vuokravelkaa M2-Kodeille. Vuokrat tulee maksaa ajallaan 6 kk ennen kuin vaihtoa voi hakea uudelleen.
  • Vaihtoa ei haeta ARAn säännösten mukaisesti, esimerkiksi yksin hakeva hakee kolmiota. Kolmiot tulee ARAn mukaan vuokrata 2-4 henkilöille. Vaihdon peruste ei ole myöskään samassa talossa oleva, samankokoinen, mutta ylemmässä kerroksessa oleva asunto.

Vinkkejä asumiseen Näytä kaikki

Mikä M2-Kodit on?

M2-Kodit tarjoaa viihtyisiä vuokrakoteja, joihin ihmisillä on varaa.