Häiriöt ja ongelmatilanteet

Kaikissa taloissa kuuluu normaalin elämisen ääniä. Normaalista poikkeava ja toistuvasti häiritsevä elämäntapa voi kuitenkin haitata muiden asukkaiden elämää.

Häiritsevää elämää voi olla esimerkiksi:

  • kovaääninen musiikin soitto
  • toistuvat tappelun ja huudon äänet
  • vieraiden aiheuttama meteli
  • talon yleisissä tiloissa, kuten rapussa ja pihalla metelöiminen.

Tutustu huolellisesti talon järjestyssääntöihin. Erityisesti hiljaisuusaikaan yöllä tulee välttää kovien äänien aiheuttamista.

Jos naapurisi kovaääninen elämäntapa häiritsee sinua, voit tehdä siitä ilmoituksen M2-Kodeille. Ilmoitus on aina tehtävä kirjallisena. Ilmoituksessa tulee olla sinun ja vähintään yhden häiriöstä lisäksesi kärsineen naapurin allekirjoitus. Valituksen tekijöitä ei ilmoiteta valituksen kohteelle.

Jos itse sait varoituksen, toimi näin:

  • Jos elämäntavastasi valitetaan, ota meihin yhteyttä selvitelläksesi asiaa.
  • Jos olet valituksen aiheesta täysin eri mieltä, voit tarvittaessa kirjoittaa oman vastineesi tilanteesta.
  • Oma aktiivisuus asioiden hoitamisessa on hyvä asia, jotta tilanteet saadaan selvitettyä ajoissa.

Säännöllisesti toistuvasta tai jatkuvasti muiden asumista häiritsevästä metelistä seuraa yleensä huomautus. Jos huomautus ei auta, annamme varoituksen vuokrasopimuksen purkamisesta. Häiriöiden jatkuessa, varoituksesta huolimatta, käynnistyy häätöprosessi. Häätöön ei siis tarvita useampaa kuin yksi varoitus.

 

Asumisneuvonta auttaa

Eivätkö ongelmat ratkea? Ota yhteyttä asumisneuvontaamme.

Tuholaiset

Tyypillisimpiä kodeista löytyviä pieneläimiä ovat sokeritoukat, muurahaiset ja turkiskuoriaiset. Näiden lisäksi viime vuosina ovat lisääntyneet myös kodin haittaeläimet, erityisesti lutikat eli luteet.

Jos epäilet tai huomaat kodissasi pieniä tuhoeläimiä, ole välittömästi yhteydessä isännöitsijään. Tilanteeseen täytyy reagoida nopeasti, sillä muuten tuholaiset voivat levitä muihin asuntoihin ja aiheuttaa suurta harmia. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen sivuilta löytyvät tunnistamisen avuksi värikuvat yleisimmistä kodin tuholaisista sekä torjuntaohjeet.

Vinkit kodin tuholaisten torjuntaan

Ulkomaanmatkoilta voi tietämättään tuoda ei-toivottuja eläimiä kotiin. Helsingin kaupungin vinkit matkailijalle

Vinkkejä hyvään naapuruuteen

Julkaistu:

Oletko sinä loistonaapuri?

Loistonaapurin tuntomerkit: empatiaa, auttamishalua ja juustokakkua. Ota oppia näistä aidoista naapuritarinoista!
Julkaistu:

Asumisviihtyvyyttä järjestyssäännöillä

Yhteiset säännöt varmistavat, että asuminen on viihtyisää ja turvallista kaikille. Poimimme säännöistä erityisesti asumisviihtyvyyteen vaikuttavat kohdat.
Julkaistu:

Tupakointi kerrostalossa – Miten ratkaista ongelmatilanteet?

Kaikkien M2-Kotien asukkaiden viihtyvyys on meille tärkeää. Yhtenä suurimpana viihtyvyyttä ja naapurisopua heikentävänä seikkana mainitaan usein tupakansavu ja -haju. Tupakointi on vähentynyt viime vuosikymmeninä merkittävästi, mutta samalla on kasvanut asukkaiden vaatimus puhtaasta ja terveellisestä asuinympäristöstä. Viime vuosina on myös tullut käyttöön keinoja puuttua häiritsevään tupakointiin.

Lemmikit naapureina