Asuminen M2-Kodeilla

Asukasedut

Huolehdimme, että asut hyvin. M2-Kotien asukkaana saat käyttöösi erilaisia asukasetuja.

Vakuus 0 euroa

M2-Kotien vuokra-asuntojen vakuus on 0 euroa. Tarkistamme hakijan luottotiedot ennen sopimuksen tekemistä. Jos sinulla on merkintöjä luottotiedoissasi, vakuus on 1-3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Lemmikit sallittu

Koirat, kissat ja jyrsijät ovat rakkaita perheenjäseniä ja asukkaita siinä missä ihmisetkin. Lemmikkieläinten pitäminen M2-vuokra-asunnossa onkin ehdottomasti sallittua.

Vuokraan sisältyvä nettiyhteys

Lähes jokaisen M2-Kotien asunnon vuokraan sisältyy 10 Mbps nettiyhteys.

Tarkista talosi nettiyhteys ja operaattori:

Kun otat netin käyttöön, haluat nopeamman yhteyden tai kohtaat haasteita, ota yhteyttä operaattoriisi.

Maalietu

Maaliedun avulla jokainen M2-Kotien asukas voi maalata kotinsa seinät maksutta vaikka heti sisäänmuuttaessa. Saat M2-Kotien asukkaana tarvittavat välineet ja laadukkaat maalit omatoimista maalausta varten. Uusissa kiinteistöissä ja Koti kuntoon -remonttien jälkeen maaliedun voit saada aikaisintaan kahden vuoden kuluttua.

Lue myös: Fressit seinät tekevät asunnosta oman kodin. 

Vakuutukset

M2-Kotien asukkaat on vakuutettu kiinteistön alueella voimassaolevalla AsumisPlus-ryhmävakuutuksella, joka on laajempi kuin perinteinen talkoovakuutus. AsumisPlus -vakuutus sisältää talkoovakuutuksen lisäksi esimerkiksi avainturvan ja asumisen keskeytysturvan. Lisätietoja AsumisPlus -vakuutuksesta ja korvauksen hakemisesta.

Tarvitset huoneistoosi myös kotivakuutuksen.

Lue myös: Näin M2-Kotien asukas hyötyy kotivakuutuksesta.

Asukastapahtumat

M2-Kotien talotoimikunnat ja alueryhmät järjestävät monia turvallisuuteen, liikuntaan, hyvinvointiin ja hauskaan yhdessäoloon liittyviä tapahtumia.

Lue lisää asukastoiminnasta, katso tulevat asukastapahtumat ja ilmoittaudu mukaan alueesi tapahtumiin!

M2-lehti

M2-Kotien asukkaana saat ilmaisen asukaslehden kaksi kertaa vuodessa. Lue aikaisemmin ilmestyneet M2-lehdet tai jätä juttuvinkki!

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje, niin kuulet asumisen ajankohtaiset aina uudiskohteista asukastapahtumiimme ensimmäisten joukossa!

Asukastoiminta M2-kodeilla

Tule mukaan asukastoimintaan! Tavoitteenamme on lisätä yhteisöllisyyttä ja asumisviihtyvyyttä. M2-Kotien asukastoiminta on kolmiportaista.

Talotoimikunnat

Mikä: Talokohtainen asukastoiminnan ryhmä, jonka jäsenet ja puheenjohtaja valitaan kahden vuoden välein. Asukastoiminta on vapaaehtoista eikä siitä makseta palkkaa.

Tehtävä: Järjestää talon asukkaiden kesken toimintaa, esimerkiksi yhteisiä tapahtumia. Toiminta rahoitetaan talokohtaisilla määrärahoilla.

Alueryhmät

Mikä: Alueryhmän jäsenet valitaan joka toinen vuosi alueellisessa kokouksessa. Mukaan voi tulla kuka tahansa alueella asuva M2-Kotien asukas.

Tehtävä: Alueryhmät järjestävät alueille yhteisiä tapahtumia M2-Kotien ja asukkaiden yhdessä määrittämien teemojen mukaisesti. Teemoja ovat ympäristö ja kierrätys, pelastus ja turvallisuus, luonto ja retkeily, liikunta ja hyvinvointi.

Asukasneuvosto

Mikä: Asukasneuvosto on asukastoiminnan ylin taso ja se koostuu alueryhmien puheenjohtajista.

Tehtävä: Asukasneuvoston puheenjohtaja osallistuu M2-Kotien hallitukseen. Ottaa kantaa M2-Kotien talouteen ja toimintaan.

Asukastapahtumat

Asukastapahtumia ideoi ja suunnittelee aluetoiminnassa mukana olevat asukkaat. Tapahtumatietoja päivitetään tapahtuman lähestyessä.

Asumisneuvonta

Asumisneuvonta on asukkaan apu asumisen ongelmatilanteissa.

Käänny asumisneuvojan puoleen, jos tarvitset neuvoja:

  • vuokranmaksuasioissa
  • asumistuen ja muiden etuuksien hakemisessa
  • naapurisovun ylläpidossa
  • häätöuhkatilanteessa
  • kodin puhtaanapidossa

Asumisneuvoja opastaa tarvittaessa myös jätehuollossa, energian järkevässä käytössä ja muissa kodin huolenpitoon liittyvissä asioissa. Asumisneuvoja voi luvallasi ottaa tarvittaessa yhteyttä esimerkiksi sosiaalitoimistoon tai Kelaan.

Asumisneuvonta on maksutonta ja asumisneuvojaa sitoo aina vaitiolovelvollisuus.

Jokaisella on oikeus mukavaan kotiin, jossa viihtyy. Lue asukkaidemme kokemuksia asumisneuvonnasta.

M2-Kotien asumisneuvojat tavoitat:

Lue myös: Asumisneuvonta auttaa arjen ongelmatilanteissa.

Asunnon hakemiseen, saamiseen tai vuokrasopimuksen irtisanomiseen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme m2.asiakaspalvelu@ysaatio.fi.

Huolto-, remontointi- tai kunnostustöissä ole yhteydessä talosi huoltoyhtiöön tai isännöitsijään. Yhteystiedot löytyvät porraskäytävän ilmoitustaululta, asiakaspalvelusta tai oman talosi talosivulta.

M2-Kodeilla saat myös talousneuvontaa

M2-Kotien asukkaana voit talouteen liittyvissä asioissa asioida talousneuvojan kanssa.

Käänny talousneuvojan puoleen, jos

  • vuokraa on jäänyt maksamatta
  • haluat kartoittaa taloudellisen kokonaistilanteesi (tulot, menot, velat)
  • tarvitset apua talouden suunnitteluun

Mitä aiemmassa vaiheessa taloushaasteisiin puututaan, sitä enemmän on tarjolla ratkaisuja tilanteen tasapainottamiseksi. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Talousneuvoja palvelee puhelimitse ja sähköpostitse ympäri Suomen. Pääkaupunkiseudun alueella voidaan tarvittaessa järjestää myös henkilökohtainen tapaaminen.

M2-Kotien talousneuvojan tavoitat:

Lue myös: Talous on toivoa täynnä.

Vinkkejä asumiseen Näytä kaikki