Koti kuuluu kaikille

Koti on ihmisen perustarve. Lämmin asunto on ihmisarvoisen elämän perusta, ilman sitä ei täysipainoinen sosiaalinen elämä ole mahdollista. Suomessa on kylmä ilman omaa kotia.

Nainen katsoo kaukaisuuteen

Meidän M2-Kotien missiomme on, että Suomessa olisi riittävä määrä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, koteja kaikille. Se edellyttää valtiovallan, kaupunkien ja kolmannen sektorin toimijoiden entistäkin tiiviimpää yhteistyötä.

Asunnottomuus voi kohdata meistä lähes jokaista. Syitä ja seurauksia on useita. Suomi on kuitenkin Euroopan ainoa maa, jossa asunnottomuus on viime vuosien aikana vähentynyt. Silti tehtävää riittää: ilman vakinaista asuntoa olevia ihmisiä Suomessa on vielä lähes 7 000.

Suomessa vietetään 17.10. YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi. Samalla vietetään Asunnottomien yötä ympäri Suomen. Asunnottomien yön aikana järjestetään erilaisia tapahtumia asunnottomien hyväksi. Asunnottomien yön tulet muistuttavat, että keskuudessamme elää ihmisiä, joiden osalta hyvinvointivaltio-Suomi ei ole täyttänyt lupaustaan pitää kaikista huolta.

Jokainen meistä voi auttaa. Keräyksiin osallistuminen on helppo tapa tukea.  Ystävällisyys kanssaihmisiä kohtaan heidän tilanteestaan riippumatta ei maksa mitään. Tärkeintä on olla hereillä ja auttaa kun huomaa, että omassa lähipiirissä on vaikeassa elämäntilanteessa kamppaileva ihminen. Useimmiten yksi välittävä ihmissuhde riittää estämään myös asunnottomuuteen johtavan kierteen.

Tags:

Mitä mieltä olit blogipostauksesta?