Tampere on vuoden kiinnostavin asuinkaupunki

Se ei ole pieni, mutta ei isokaan. Se on kaupunki, mutta keskellä luontoa ja järvimaisemaa. Se on edistyksellinen, mutta historiaansa kunnioittava. Tervetuloa Tampereelle!


Olen ollut tamperelainen vähän reilu kaksikymmentä vuotta, jos harha-askelta kotiseudulle Savon sydämeen muutamaksi vuodeksi ei lasketa. Alun perin minut toi Tampereelle opiskelupaikka, ja muistan ihmetyksen olleen suuri itäisen Suomen asukkaana, kun hämäläinen maailma tuntui olevan niin kovin erilainen. Tampere vei kuitenkin sydämeni hetimiten ja hämäläisyyteenkin olen oppinut. Hitaasti lämpenevä asuinkunta on alkanut vaikuttaa jo paljon ymmärrettävämmältä. En siis ihmettele lainkaan, kun Taloustutkimus on rankannut Tampereen vuoden 2018 asuinpaikaksi mielikuvien perusteella.

Tampereella yhdistyy luonto ja ihmisvilinä

Mielikuva on voimakas ja usein unohtumatonkin. Itse muistan edelleen sen tunteen, kun saavuin uuteen opiskelukaupunkiin ja seisoin Hämeenkadulla ihmisvilinää ihmetellen ja pohtien mihin suuntaan täytyisi suunnistaa, jotta koululle löytäisi. Nyt Hämeenkatu on revitty lähes joka metriltään auki ratikkatyömaaksi, ihmisvilinä on kasvanut entisestään ja enää en ehdi pysähtyä ihmettelemään. Mielikuva on kuitenkin sama – hieno kaupunki, täynnä historiaa ja kehitystä. Se ei ole pieni, mutta ei isokaan. Se on kaupunki, mutta keskellä luontoa ja järvimaisemaa. Tampere on edistyksellinen, mutta historiaansa kunnioittava. Yrityksiä Tampereelle houkuttelee keskeinen sijainti, pääkaupunkiseutua edullisemmat tilat ja tontit sekä innovatiiviset oppilaitokset. Lyhyen gallupin jälkeen huomaan ystäväpiirini olevan varsin samoilla linjoilla. Rakkaus kotiseutuun on sekä alkuperäisillä asukkailla että sinne muuttaneillakin vahva. Tampereelle juurtuu.

Mitä erikoista Tampereella sitten on?

Vahva teatterimaailma ainakin. Suomen teatteripääkaupungiksikin tituleerattu kaupunki järkyttyi viime talvena, kun valtion tukema rahoitus työväenteatterille oli uhattuna. Eikä mennyt aikaakaan, kun alueen poliitikot asiaan tarttuivat, ja huhtikuussa saatiin huokaista helpotuksesta. Ei voi siis hämäläisiä hitaudesta syyttää, kun asioita pitää saada aikaiseksi. Rantatunnelikin rakennettiin ennätysnopeasti ja nyt puuhataan ratikkaa, jonka väristä järjestettiin kaupunkilaisille äänestys. Historiaansa kunnioittavan kaupungin lukuisat ja laadukkaat museot tarjoavat korkea tasoista kulttuuria siitä kiinnostuneille, ja kaupunki on panostanut luonnonsuojelualueiden laajentamiseen ympäristössään, viimeisimpänä ihan Hervannan tuntumassa ja ”ulkomailla” Teiskossa. Kun puhtaus on tunnetusti puoli ruokaa, lienee syytä mainita, että Tampere on myös saunapääkaupunki. Tampereella on eniten yleisiä saunoja koko Suomessa.

Tampere on Suomen rennoin kaupunki

Suomirokin ikonit ja jääkiekko, niitä ei toki voi unohtaa. Jokaisen on valittava puolensa Tampereella – Tappara tai Ilves. Molempia kannatetaan ja kannustetaan. Sudettisavolaisen silmin Juice on Juankoskealta, mutta Tampereella hän on tamperelainen. Eput on Ylöjärveltä, mutta kannatus on kova täälläkin ja Ikurissa pitää majaansa Mustajärven Pate. Mustamakkara maistuu Tammelan torilla ja Pyynikillä on makeimmat munkit. Kesä on täynnä erilaisia tapahtumia, ja Ratinan Stadionille ovat löytäneet jo maailman tähdetkin. Tässä vain muutamia makeita asioita mainittuna. Mikäpä täällä on asuessa. Tampereelta ei tarvitse edes työn perässä etelämmäksi lähteä. Junayhteys pääkaupunkiin kulkee tunnin välein, ja kulkijoita riittää. Aamutuimaan juna-asemalla en ole ainut, joka hyppää junalla töihin Helsinkiin ja illalla takaisin. Tampere on <3

Tutustu Tampereella vapaana oleviin M2-vuokrakoteihin ja jätä asuntohakemus. Nähdään Tampereella!

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit blogipostauksesta?