Jätkäsaaren rock-talo Jallukka harjakorkeudessa

Musiikkialan vuokratalo Jallukka valmistuu alkuvuodesta 2017 osoitteeseen Malagankatu 3. Talon harjannostajaisia vietettiin tänään 3.11. Y-Säätiön M2-Kotien ja Elävän musiikin säätiö ELMU rs:n yhdessä omistamassa kohteessa on 74 ARA-vuokra-asuntoa.

– On hienoa, että muutkin kuin kaupunki rakennuttaa kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki kiitteli puheenvuorossaan.

Jallukan asunnoista 49 on Y-Säätiön omistaman M2-Kotien, kaikille ARA-asukasvalinnan kriteerit täyttäville hakijoille tarkoitettuja vuokra-asuntoja. Hakuaika alkaa 1.1.2017, ja asukkaat pääsevät muuttamaan taloon keväällä 2017. ELMU-säätiö vuokraa 25 asuntoa musiikkialan ammattilaisille.

Jallukan korkeammassa osassa on kahdeksan kerrosta, ja koko kiinteistössä on yksi porrashuone. Pihakannen päällä on koko korttelin yhteinen, suojainen sisäpiha. Katolla on asukkaiden käytössä oleva viherpiha ja yläkerran saunaosaston yhteydessä tilava näköalaterassi.

Rakennuksessa on tavanomaista vuokrataloa paremmat mahdollisuudet musiikin soittamiseen. Pohjakerroksessa on muun muassa kaksi äänieristettyä kerhotilaa, joita asukkaat voivat varata käyttöönsä.

ELMU-säätiö on toiminut hankkeen parissa vuodesta 2010 lähtien. Kohde on ELMU-säätiölle sen ensimmäinen kulttuuriasuntohanke ja Y-Säätiön M2-Kodeille ensimmäinen suuri vuokratalokohde Helsingissä. Kohteen on suunnitellut Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy ja sen toteuttaa kokonaisurakkana NCC Rakennus Oy.

Lisätietoja:

Tutustu Jallukkaan!

Y-Säätiö/M2-Kodit, rakennuttajapäällikkö Pekka Kampman, puh. 0400 633 987, pekka.kampman@ysaatio.fi

Elävän musiikin säätiö ELMU rs./ELMU Asunnot Oy, hallituksen puheenjohtaja Christian Moustgaard,

puh. 0500 5071 61, christian.moustgaard@elmu-saatio.fi

 

Y-Säätiö on yleishyödyllinen organisaatio, joka edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa. Säätiö on poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon. Kiinteistö Oy M2-Kodit on Y-Säätiön kokonaan omistama yhtiö, joka omistaa ja hallinnoi kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja 30 paikkakunnalla ympäri Suomea. www.ysaatio.fi / www.m2kodit.fi

Elävän musiikin säätiö ELMU rs on perustettu 1990 tukemaan omalta osaltaan sitä työtä, jota Elävän musiikin yhdistys ry on vienyt eteenpäin vuodesta 1978. Elmu säätiö oli Radio Cityn merkittävä omistaja. Säätiö ja erillisrahasto Teemu Raimorannan Somnium rahasto jakavat vuosittain stipendejä ja soitinpalkintoja kouluihin ja laitoksiin. Säätiön vuokrataloyhtiön nimi on ELMU Asunnot Oy.

http://jallukka.fi/