Lähiöt kunniaan – #minunlähiöni-sarjassa sukelletaan alueiden historiaan

Toisen maailmansodan jälkeen Suomi kaupungistui vauhdilla, ja muuttoliikettä helpottamaan tarvittiin nopeasti asuntoja. Ratkaisuksi syntyivät lähiöt, jotka rakennettiin kantakaupungin ulkopuolelle.

Lähiö on määritelty keskustasta  erilleen rakennetuksi kerrostalovaltaiseksi asuinalueeksi, joka on riippuvainen varsinaisesta kaupungista. Lähiön olemassaolo perustuu varsinaisen kaupungin palveluihin, mutta tänä päivänä monella vanhalla lähiöllä on myös omat piirteensä, persoonallisuutensa ja historiansa.

Moni Suomen lähiöistä kärsii turhaan huonosta maineesta, jolle ei tänä päivänä ole enää perusteltuja syitä. Lähiössä luonto on lähellä ja tilaa elämiseen keskustaa enemmän. Myös yhteisöllisyys lähiön sisällä voi olla tiiviimpää kuin keskustassa, jossa tekemistä riittää: lähiössä tapahtumien ja sosiaalisten yhteyksien syntyminen vaatii asukkailta omia ponnisteluja ja aktiivisuutta. Parhaimmillaan lähiö on kuin pieni kylä kaupungin kupeessa.

 

M2 haluaa nostaa lähiöiden arvostusta syksyn ja talven aikana juttusarjalla, jonka ensimmäinen #minunlähiöni-teemajuttu julkaistaan tällä viikolla. Facebookissa on meneillään kuvakisa, jossa oikean lähiön arvanneiden kesken arvotaan leffaliput. Käy kurkkaamassa ja osallistu kisaan!