Asumisneuvonta M2-Kotien asukkaille

Asukkaana voit kääntyä matalalla kynnyksellä M2-Kotien asumisneuvojien puoleen, kun tarvitset neuvoja asumisen eri asioihin.

Asumisneuvojan kanssa voi selvittää vuokranmaksuasioita, asumistuen ja muiden etuuksien hakemista sekä talouden hallintaa. Tarvittaessa asumisneuvoja ohjaa tarpeenmukaisiin palveluihin. Asumisneuvojaa sitoo aina vaitiolovelvollisuus. Asumisneuvoja voi ottaa tarvittaessa yhteyttä esimerkiksi sosiaalitoimistoon tai Kelaan, mutta tekee sen vain sinun luvallasi.

Asumisneuvoja tukee asukkaita näissä tilanteissa:

  • vuokranmaksuvaikeudet
  • häätöuhkatilanteessa
  • tukien ja etuuksien hakeminen
  • muut asumisen haasteet

Jokaisella on oikeus mukavaan kotiin, jossa viihtyy. Asumisneuvoja opastaa tarvittaessa myös kodin puhtaanapidossa, jätehuollossa, energian järkevässä käytössä ja muissa kodin huolenpitoon liittyvissä asioissa. Asumisneuvoja voi auttaa myös naapuruston erimielisyyksien selvittelyssä.

Asumisneuvojat eivät voi vaikuttaa asunnon hakemiseen tai saamiseen, eivätkä he vastaanota vuokrasopimusten irtisanomisilmoituksia. Näihin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Asumisneuvoja ei vastaa asunnon huolto-, remontointi tai kunnostustöistä. Näihin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa ensisijaisesti yhteyttä kohteen huoltoyhtiöön tai isännöitsijään. Heidän yhteystietonsa löytyvät porraskäytävän ilmoitustaululta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

M2-Kotien asumisneuvojat tavoitat

puh.  09 7742 5500
m2.asumisneuvonta@ysaatio.fi